2018. feb 07.

Esélyegyenlőség

írta: Katalin Weith
Esélyegyenlőség

eselyegyenloseg.jpgLegyen változás, de ne alakuljanak új pártok! Akkor mégis hogyan?

Egy demokratikus rendszerben bárki indulhat a választáson, aki megfelel az előírásoknak, azután az emberek eldöntik, hogy akarják-e őt és a szervezetét megbízni a képviseletükkel. Igenis van az új, kis pártoknak létjogosultsága, hiszen friss erőt és lendületet hoznak a befásult, régi rendszerbe, ezzel valódi versenyhelyzetet teremtve a politikai palettán.

Elképzelhető egy olyan ország struktúra, amiben egyáltalán nincsenek pártok, de ahhoz egészen új gondolkodás és társadalmi tudatosság szükséges. Talán majd a gyerekeink vagy az unokáink megvalósítják, ha lesz módjuk gyakorolni az élet minden területén a konstruktív együttműködést. Ma még sajnos elég messze vagyunk ettől, szemléletváltásra van szükség, ahol a kritika és leértékelés helyett, őszinte örömet jelent a másik boldogulása és sikere.

Két hónap múlva választunk és újra bizalmat szavazunk egy csapat képviselőnek, régieknek és újaknak, hogy vezessék az országunkat és képviseljék az érdekeinket. Kicsi vagy nagy, régi vagy új párt, nem ez számít. Az a tét, hogy kik fognak a következő négy évben közelebb vinni minket ahhoz a szemléletváltáshoz, ami megbékélést, magasabb életszínvonalat és lehetőségeket biztosít mindnyájunknak.

Nézzünk, lássunk, döntsünk és válasszunk!

Weith Katalin

Szólj hozzá

szavazás esélyegyenlőség esély pártok demokratikus